Bicis electriques la solució a la mobilitat diària

S'acosten temps complicats, la benzina està pels núbols i més que ho estarà, cada cop hi han més conflictes relacionats directa o indirectament amb tant necessari or negre. En aquest artícle us proposem una manera senzilla i divertida de fer els petits trajectes diàris de casa a la feina o a fer petits encàrrecs, gestions, etc. realitzant la nostra activitat preferida "Pedalar" això si, sense suar ni una gota!

 Bici electrica Giant


Desde fa bastant temps existeixen bicicletes elèctriques, això no és cap invent. Actualment peró, començen a apareixer nous models més macos, econòmics i enginyosos.Una bicicleta elèctrica consisteix com el seu nom indica en una bicicleta i un motor elèctric afegit alimentat per una bateria. La solució és molt òptima ja que ens permet pedalar en els plans i les baixades de manera que no ens cansem, i a la vegada quant arriba una pujada podem accionar el "Gas" i continuar pedalant al mateix ritme sense haver de fer l'esforç de la pujada i la consequent suada. Per tant arribem allà on anem amb frescos igual que haguessim anat amb metro, autobus o en cotxe.

La bicicleta electrica és un mitjà de transport per distàncies sobre els 25 ~ 50 km, a la vegada és sorprenentment eficient ja que els consum només es produeix quant el necessitem. Actualment els fabricants garanteixen autonomies a partir de 25 ~ 50 km amb un ús intensiu, evidentment aquestes distàncies es multipliquen si en fem un ús racional i ajudem amb la pedalada.

Els motors de les bicicletes elèctriques tenen una potència sobre 180 ~ 250 W i s'accionen o amb un comutador situat en el manillar o al pedalar. La velocitat aconseguida sense pedalar ronda els 25 ~ 30 km/h velocitat bastant superior a la mitja a la que es circula a BCN segons "El Pais". Aquest tipus de pedaleig s'anomena assistit.
Les bateries de les bicicletes, element imprescindible, n'hi han de quatre tipus:
 

  • Plom: són les més econòmiques pero duren poc més d'un any
  • Niquel: una mica més cares tenen 3 anys d'autonomia pero cal descarregarles totalment un cop al més per no tenir el tant anomenat efecte memòria.
  • litio-ion: També tene una duració de 3 a 4 anys i no tenen tant efecte memòria com les de niquel
  • Liti Polimer: Són les que tenen una vida més llarga i soporten més ampers.


La majoria de marques tene models plegables amb rodes de 20'' el qual ens permetrà arribar a treballar i amagar la bicicleta sota la taula o en qualsevol reconet.

Bicicleta plegable Dahon

Ara bé si teniu una bicicleta vella o nova a la qual li voleu posar un motor electric podeu comprar un kit de conversió com el que proposa la empresa Cyclotec que us permetran transformar la vostra bicicleta amb un fantàstic i econòmic vehicle diàri.

Tot seguit us proposem un seguit d'enllaços d'on podeu treure informació i models de diferents bicicletes elèctriques.

 

Tags:

Comments :

si no?

si no?

Bon artícle

Ara cal veure si les posen a preus assequibles