BTT per la Costa Brava - BikeRideCostraBrava Barcelona

Poc hem de parlar de la Costa Brava, 200km de platges sinuoses espectaculars que tot i la pressió urbanística dels últims anys han romangut inalterades gracies entre altres coses a la seva geomorfologia i terreny accidentat cosa que als que anem amb BTT ens encanta.

 

BikerideCostaBrava-Barcelona ens ofereix la possibilitat de gaudir de tots aquests parages .

BikerideCostaBrava, és una nova experiència en bicicleta de muntanya per descobrir la costa nord de Catalunya i les seves muntanyes. Té com a protagonistes a la Costa Brava, la Costa de Barcelona-Maresme, el Parc Natural del Montseny, Girona i el Baix Empordà, amb el punt de recepció situat a la ciutat de Mataró.

 

La proposta de BikerideCostaBrava consta de dos Rutes:

 

La Ruta 1: La BikerideCostaBrava és una llarga travessa de 313 km que està pensada per ser realitzada en 3, 4, 5, 6 o 7 dies segons les preferències de cadascú.


La ruta, que comença i acaba a Mataró, es divideix en tres parts:

  • Una part molt muntanyosa amb camins estrets, alguns corriols i paisatges espectaculars que creua el Parc Natural del Montseny (Reserva Mundial de la Biosfera);
  • Una de més rodadora i suau, amb bons camins i poc desnivell, que passa per Girona i el Baix Empordà amb els seus pobles medievals;
  • I una tercera part que recorre la costa, des de Tamariu fins a Mataró, entre cales, pobles mariners, platges i petites muntanyes.

El punt de recepció principal està a Mataró.


També hi ha la possibilitat de fer només algunes de les etapes, les que es prefereixin, sense haver de completar la ruta sencera. BikerideCostabrava recomana fer les etapes entre Mataró i Girona si busques un recorregut més alpí i muntanyós, o bé les etapes entre Mataró i Tamariu si el que vols és gaudir de la costa.

La Ruta 2: la BikerideEmpordà és una ruta circular d’uns 129 km que està pensada per poder-la fer en 2 o 3 dies, per tant, és ideal per un cap de setmana o un pont. També es pot allargar algun dia més l’estada, bé a Girona o bé als pobles de Tamariu o Llafranc, i aprofitar per fer turisme.


El recorregut comença a la ciutat de Girona amb una primera part de mitja muntanya que creua el Massís de les Gavarres, passant  pel Baix Empordà i els seus pobles medievals fins a Tamariu. A partir d’aquí  trobarem una segona part que recorre la costa, des de Tamariu fins a Sant Feliu de Guíxols, entre cales, pobles mariners, platges i petites muntanyes. Finalment el retorn fins a Girona el farem per la via verda sense cap dificultat.