La ruta de les Àguiles i Puig d'Esquer, LLançà

Aquest estiu hem carregat les bicicletes per tal de moure'ns per LLançà, una nova manera de desplaçar-se, la veritat força còmode quant veus la quantitat de cotxes intentant aparcar pels voltants de la platja.

Aprofitant l'avinentesa jo m'he escapat a fer una de les rutes per la Mar d'Amunt en BTT. Concretament la Ruta de les Àguiles (amb algunes modificacions) que va de LLançà a St. Silvestre i la Font del Xai. Tot i així animat pel paisatge i les vistes m'he apropat al Puig d'Esquer.

Enfilant el GR11

Enfilant el GR11

 

TRACK DE LA SORTIDA

 

Després d'una curta migdiada enfilo seguint les instruccions del tríptic que donen a les oficines de turisme de LLançà, he escollit de les rutes per la Mar d'Amunt la número 2 que va de LLançà a St Silvestre i la Font del Xai.

El primer tram és durillo, són 4, 7 km amb un desnivell mig del 15%, es puja desde LLançà fins al Puig d'Esquer a 360 metres aprox. Les vistes són molt boniques, es troba a faltar alguna ombreta.

Cap el Puig d'Esquer

Cap el Puig d'Esquer

Un cop dalt les vistes són molt curioses, cap a una banda el mar, la costa i el moviment  i cap a l'altre muntanyes pelades tipus Pirineus.

Vistes des del Puig d'Esquer

Vistes des del Puig d'Esquer

 

Al travessar la muntanya i trobar zones a raser de la Tramuntana, apareixen els primers boscos, amb una imatge si més no curiosa.

Baixant cap a Sant Silvestre

Baixant cap a Sant Silvestre

 

El segon tram de la sortida ja és tot cara avall i disfruto de les vistes i els boscos de la zona.

Boscos de LLançà

Boscos de LLançà

 

La baixada em porta fins a la ermita de St. Silvestre.

Sant Silvestre

Sant Silvestre

 

I enfilant cap a LLançà també trobo la font del Xai, ideal per refer-me de la calor i agafar un xic d'aigua.

Font del Xai

Font del Xai

Tags: